OKOLICA BENGAZIJA

Deset državljana BiH ozlijeđeno u Libiji

22.02.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Deset državljana Bosne i Hercegovine ozlijeđeno je u napadu na kamp u okolici Bengazija u Libiji, potvrdilo je u utorak Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Zamjenik ministra za konzularne poslove Zoran Perković izjavio je u Sarajevu kako su kamp u kojemu su smješteni radnici iz BiH u ponedjeljak navečer napali pljačkaši ozlijedivši pritom deset osoba. Informacija je potvrđena iz veleposlanstva BiH u Tripoliju.

'Nitko od njih nije teško ozlijeđen', kazao je Perković objašnjavajući kako je radnike iz BiH angažirala jedna tvrtka koja je u malezijskom vlasništvu.

U Libiji trenutačno bravi oko tisuću i pol građana BiH angažiranih na različitim poslovima, od građevinskih radnika do liječnika u libijskim bolnicama.

Perković je kazao kako se poduzima cijeli niz mjera ne bi li se osigurala evakuacija bosanskohercegovačkih državljana, no proces je postao iznimno složen, jer je zračni prostor iznad Libije zatvoren za civilni promet.

'Trenutačno pokušavamo dobiti dopuštenje za slijetanje zrakoplova u Tripoli kako bismo evakuirali makar dio naših državljana', kazao je Perković.

Vlasti BiH također su u kontaktu s turskom vladom koja pokušava dobiti dopuštenje za pristajanje jednog broda u luci u Bengaziju.

Ako se u tome uspije, morskim bi putem iz Libije na taj način moglo biti prevezeno 150 građana BiH.