Svijet MESIĆ O LIBIJSKOM PRIJATELJU

'Ne vjerujem da Gadafi ima veze s ubojstvima'

  • Autor: Novi list
  • 21.2.2011 18:54:29
  • 21.2.2011 16:16:43

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić u razgovoru za Novi list je prokomentirao aktualne događaje u Libiji i ulogu Moamera Gadafija

'Teško mi je Gadafija vezati uz nalog za pucanje u demonstrante. Koliko ga znam, oslobađao je one koje bi sudovi kažnjavali zbog toga što su mu se protivili. Libija bi morala smoći snage da istraži tu veliku dramu i točno utvrditi tko je naložio ubijanje demonstranata', izjavio je danas za Novi list bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić je naglasio kako ne raspolaže s dovoljno informacija da bi mogao iznositi stavove, ali smatra da će libijski režim vjerojatno morati doživjeti 'strukturalne promjene'.

'To je režim sui generis. Gadafi nema mjesto u strukturi države: nije šef države, predsjednik, nije premijer, nije ministar, nikad nije uzeo čin generala. Autoritet je naprosto kao vođa revolucije, što je i njegov službeni naziv. Tako on odlučuje i daje mišljenja. Sada tek treba vidjeti hoće li se ta struktura mijenjati, i kako', izjavio je Mesić za Novi list.

'To što ljudi zahtijevaju promjene, ne znači da ih se može ubijati. Postavlja se pitanje odgovornosti, tko je sve to naložio', kaže bivši predsjednik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još