ZLOČINI NAKON 1945. GODINE

Posselt i Swoboda podržali Karamarkove istrage

15.02.2011 u 22:00

Bionic
Reading

Zastupnici iz dviju najjačih političkih skupina u Europskom parlamentu Bernd Posselt i Hannes Swoboda podržali su u utorak istrage koje se provode u Hrvatskoj o ratnim zločinima počinjenim nakon drugog svjetskog rata

'Mislim da je iznimno važno da se to istraži jer smo imali tri totalitarna pokreta u Europi - nacizam, fašizam i komunizam i sva tri su odgovorna za ozbiljne zločine i stoga je važno da se sada pokrenu istrage', rekao je hrvatskim novinarima u Strasbourgu Bernd Posselt, njemački demokršćanin iz Europske pučke stranke.

I parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku, austrijski socijalist Hannes Swoboda istaknuo je važnost kaznenog procesuiranja svih ratnih i poratnih zločina.

'Mi u Europskoj uniji želimo da se svi ratni i poratni zločini kazneno procesuiraju jer je važno za sve zemlje da se to razjasni, da se zna tko su bili počinitelji. Važno je za sve ljude se raščisti ono što se događalo i to nije kopanje rovova između jedne i druge strane jer istina treba izići na vidjelo', rekao je Swoboda.