Svijet POSJET NIZOZEMSKOJ

Jandroković sutra kod Brammertza

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u utorak i srijedu u službenom posjetu Nizozemskoj, u okviru kojeg će se sastati s domaćinom, nizozemskim ministrom vanjskih poslova Urijem Rosenthalom, priopćio je u ponedjeljak MVPEI

Ministar Gordan Jandroković sastat će se u utorak u Den Haagu s predsjednikom nizozemskog senata Reneom van den Lindenom, a predviđen je i sastanak s glavnim tužiteljem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Sergeom Brammertzom.

Šef hrvatske diplomacije održat će predavanje na temu 'Hrvatski vanjskopolitički prioriteti u godini pred nama' na Nizozemskom institutu za međunarodne odnose Clingendaelu u Den Haagu.

U srijedu, drugog i završnog dana posjeta Nizozemskoj, Jandroković će se sastati s domaćinom Urijem Rosenthalom, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Istoga dana predviđeni su i sastanci s predsjednicom Odbora za vanjske poslove Donjeg doma nizozemskog parlamenta Nebahat Albayrak te potpredsjednikom Odbora za europske poslove Harryjem van Bommelom kao i predstavljanje ministra Jandrokovića zastupnicima Donjeg doma na plenarnoj sjednici.

Također se očekuje sastanak s predsjednikom kluba zastupnika Kršćansko-demokratske stranke u Donjem domu Sybrandom van Haersmom Bumom, stoji u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još