Svijet NEVIĐENO MNOŠTVO NA TRGU TAHRIR

Egipatski patrijarh upozorava na opasnost fundamentalizma

Koptski katolički patrijarh u Egiptu, Antonios Naguib, upozorio je na opasnost od uspostavljanja vjerske države, javlja IKA

'Ako se to dogodi, izgubljeno je sve što je postiglo egipatsko društvo, trpjet će i kršćani i muslimani. Kada je razvoj Egipta doveo do uspostave civilne države, temeljene na zakonom zajamčenoj jednakosti i pravima građana, bio je to povijesni uspjeh', patrijarhove su riječi iz pisma upućenog javnosti, a koje prenosi američka katolička novinska agencija CNA.

Naguib apelira na vraćanje mira i reda u zemlji, kako bi se ljudi mogli vratiti svojim domovima i radnim mjestima. Istodobno, istaknuo je da je crkva ponosna na mlade ljude koji su mirno prosvjedovali koristeći suvremena sredstva komunikacije, vršeći time pritisak kako bi se ispunili zahtjevi stanovništva.

U poslijepodnevnim satima veliko se mnoštvo slijeva na trg Tahrir u središtu Kaira koji je, prema riječima dopisnika BBC, krcat kao nikada do sada, što je jasan signal vlastima da pobunjenici ne odustaju u namjeri da traže odlazak predsjednika Hosnija Mubaraka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još