PREDAN TOM CILJU

Dodik za gospodarsko i kulturno ujedinjenje sa Srbijom

07.02.2011 u 18:18

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ponedjeljak je u Beogradu, primajući visoko srbijansko odličje, izjavio kako bi Republika Srpska i Srbija trebale činiti jedinstveni gospodarski, kulturni i duhovni prostor.

Nakon što mu je predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković uručio odličje "Zlatni dinar Cara Dušana" za jačanje gospodarskih i kulturnih veza između Srbije i RS, Dodik je izrazio želju da RS i Srbija stvore jedinstveni gospodarski, kulturni i duhovni prostor.

"To je moj cilj i ja sam predan tome cilju, u nadi da će on ostvariti definitivan uspjeh", kazao je Dodik

Posebni odnosi RS i Srbije, naglasio je Dodik, nisu samo “mrtvo slovo na papiru”, jer je, kako je rekao, vidljivo sve što je učinjeno kroz mnoge projekte koji su do sada provedeni.

Predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković, predajući Dodiku odličje, kazao je kako Srbija, samim tim što ima dobre odnose sa RS, ima i dobre odnose i s Bosnom i Hercegovinom.

Cvetković je, u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji, kazao kako Srbija nastoji održati uspješne gospodarske odnose i s ostalim zemljama u susjedstvu.

Na svečanosti što ju je organizirao srbijanski Klub gospodarskih novinara, Cvetković je ustvrdio kako je Dodik napravio pomak u uspostavi izvrsnih odnosa Srbije i Republike Srpske.