PIĆE DO 22, A GLAZBA DO 23 SATA

Gasi se noćni život u Beogradu

04.02.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Buran noćni život Beograda, zbog kojega je taj grad postao i omiljeno odredište brojnih hrvatskih jetsettera, uskoro će utihnuti. Radno vrijeme beogradskih kafića se skraćuje, muzika će utihnuti u 23 sata, a od 22 sata do 6 sati ujutro bit će zabranjena i prodaja alkoholnih pića

Odluku o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, donijela je jučer Skupština Grada Beograda. Prema toj odluci radno vrijeme kafića bit će do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat iza ponoći. Prema novoj odluci vlasnici kafića će u 23 sata radnim danom morati isključiti glazbu, koja će tek petkom i subotom svirati do ponoći.

Neki će kafići i ugostiteljski objekti ipak biti pošteđeni ovih mjera, te će moći produžiti rad, ukoliko se utvrdi da ne uznemiravaju građane. Koji će to ugostiteljski objekti biti, utvrdit će se na osnovu kriterija koje Gradsko vijeće treba donijeti u roku od godinu dana.

Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovačkih objekata, u prodavaonicama, diskontima, kioscima i na benzinskim postajama zabranjena je i prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro.

Nadzor nad radom ugostiteljskih objekata obavljat će gradska komunalna inspekcija i komunalna policija. Vlasnici ugostiteljskih objekata koji ne budu poštivali odluku o radnom vremenu bit će kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 500 tisuća do milijun dinara (približno 35 do 75 tisuća kuna). Oni, pak, koji unatoč zabrani budu prodavali alkohol između 22 sata i 6 sati ujutro, platit će kaznu od 20 tisuća dinara (približno 1500 kuna).