WIKILEAKS DO SRBIJE

Čačak imenuje Assangea počasnim građaninom

02.02.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Ukoliko zemaljska kugla postane pretijesna za Juliana Assangea, koji je u SAD-u pod istragom zbog curenja stotina tisuća tajnih vojnih i diplomatskih dokumenata, osnivač WikiLeaksa uvijek će biti dobrodošao u Čačak

Naime, čačanska ispostava Društva srpsko-kubanskog prijateljstva pokrenula je inicijativu da osnivač WikiLeaksa Julian Assange postane počasni građanin Čačka, objavili su jučer srbijanski mediji.

'Kao simbol revolucionarnog djelovanja, Assange je na putu da se kao heroj izjednači s Che Guevarom, služeći se najmoćnijim oružjem novog doba – informacijom. Duh ovog grada opravdava pokretanje ovakve inicijative, jer Čačak voli heroje', navodi se u priopćenju Društva srpsko-kubanskog prijateljstva čiji su aktivisti počeli s prikupljanjem tisuću potpisa, koje će potom predati gradskoj upravi.

Julian Assange je trenutno pod istragom u SAD-u zbog curenja stotina tisuća tajnih vojnih i diplomatskih dokumenata. Zbog optužbi za silovanje koje stižu iz Švedske 39-godišnji Assange je privremeno nastanjen u kući u Velikoj Britaniji dok čeka odluku o izručenju.