Svijet AUSTRIJSKI ISTRAŽITELJI

Sanader je primio milijunsku proviziju od Hypa!

Informacije kojima sada raspolažu u austrijskom Državnom odvjetništvu nude drukčiju sliku o ulozi Ive Sanadera u aferi Hypo. Prema izvorima radija Ö1, austrijski istražitelji imaju pouzdane informacije o tome da je Sanader uzimao provizije za sređivanje kredita u Hypo banci te da je riječ o iznosu od nekoliko milijuna tada aktualnih šilinga

U izdanju svojih jutarnjih vijesti, državni austrijski radio Ö1 objavio je prilog u kojem se bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera ponovno povezuje s aferom Hypo.

Navodno su baš članovi Uprave Hypo Alpe Adria grupe Wolfgang Kulterer i Günter Striedinger osobno odobrili isplatu pozamašnih provizija Ivi Sanaderu, tada zamjeniku ministra vanjskih poslova. Zanimljivo, sada se i oba bivša bankara i bivši premijer ne sjećaju da su se ikada poznavali.

Ukoliko se optužbe iznesene u 'Morgenjournalu' pokažu točnima, Ivu Sanadera bi u Austriji mogao čekati sudski postupak zbog davanja lažnog iskaza.

Naime, austrijski korupcijski istražitelji sumnjaju u istinitost Sanaderovog iskaza pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta, ali i austrijskom državnom tužiteljstvu, u kojima je bivši premijer nekoliko puta ponovio da mu je savjest čista u aferi Hypo te da nije nikako profitirao od suradnje Hypo banke i Ministarstva vanjskih poslova, čiji je bio drugi čovjek u devedesetim godinama.

Sanader je, dakle, pod zakletvom izjavio da nije primao nikakav novac ili provizije od Hypo banke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još