IZRAELSKI VELEPOSLANIK TVRDI

'Izrael nije umiješan u zbivanja u susjednim zemljama'

31.01.2011 u 20:31

Bionic
Reading

'Izrael nije umješan ni u kakva politička, unutarnja zbivanja u susjednim zemljama, te se nadamo da će se prilike u regiji smiriti, a ne da će se kretati prema ekstremizmu. Bitno je imati stabilnost i mir jer su osnova dobrosusjedskih odnosa', naglasio je Yossi Amrani, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj tijekom nastupnog posjeta u Varaždinu

Prilike u arapskim zemljama, usprkos eskalaciji prosvjeda, ipak su bile u drugom planu. Naglasak je bio na suradnji izraelskih gradova i Varaždina, posebice na pronalasku dobrih poslovnih mogućnosti.

'Kao sredinu koja je poznata po izvozu, posebno nas zanimaju izraelska iskustva s ulaganjima u tehnološke parkove i zone. Stoga nam je veleposlanik ponudio upoznavanje s iskustvima jednog izraelskog grada koji je na najbolji način povezao akademsku zajednicu i privatni sektor, odnosno gospodarstvo', rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji se nada potpisivanju partnerstva s izraelskim gradom.

Osim s gradskim čelnicima, veleposlanik se susreo i s poslovodstvom Vindije. 'Riječ je o impresivnoj hrvatskoj kompaniji koja pripada vrhuncu prehrambene industrije. Nadamo se da će ovaj posjet rezultirati i mogućim posjetom Vindijinih ljudi Izraelu kako bi se razmijenile tehnologija i 'know how', odnosno zajednički istražile mogućnosti ulaganja u treća tržišta. Naše tvrtke traže partnere za joint venture za nastup na trećim tržištima i vjerujemo da za to postoje zajednički potencijali', rekao je veleposlanik Izraela s kojim su Varaždinci već uspostavili kulturnu suradnju, i to zahvaljujući Varaždinskim baroknim večerima.