Svijet PREDSJEDNIKOV TULUM U GLIPTOTECI

Nakon Tadića, Josipovićev gala prijem i za šefove BiH

  • Autor: A. Srzić
  • 1.2.2011 7:05:53
  • 31.1.2011 12:22:17

Predsjednik Josipović u utorak navečer u Gliptoteci sprema gala prijem u čast gostiju iz BiH, sličan onome kakav je organiziran i za srpskog predsjednika Borisa Tadića kada je bio u posjetu Zagrebu

Prijemu će prisustvovati brojni uglednici iz političkog, kulturnog i javnog života dviju zemalja, a posebno oni koji ih svojim radom i djelovanjem spajaju. Među pozvanima su, među ostalima, i Tarik Filipović, Mustafa Nadarević, Kemal Monteno, Boris T. Matić i drugi uglednici.

Sve to neodoljivo podsjeća na gala prijem koji je Josipović priredio srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću krajem studenog. Svečani će prijem biti priređen u Gliptoteci, dok je Tadićev, za tristotinjak uzvanika, bio u Muzeju za umjetnost i obrt.

Tema razgovora s tročlanim predsjedništvom BiH, Bakirom Izetbegovićem, Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, osim bilateralnih tema, bit će svakako razrješenje krize vlasti u toj zemlji nakon izbora održanih u listopadu prošle godine. Stavovi predsjednika otprije su poznati; on se zalaže za to da se sami akteri političkih zbivanja u BiH dogovore o novoj vlasti, ali upozorio je na to da je ravnopravnost Hrvata u toj zemlji dovedena u pitanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još