Svijet UPRAVITELJ ZATVORA

'Ne znam kako su uspjeli snimiti Sanadera'

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji se nalazi u pritvoru u Salzburgu, dobro je i koncentrira se na proces, kazao je u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA upravitelj zatvora Dietmar Kneber

Bivši premijer je i dalje zdravstveno u dobrom stanju i koncentrira se na postupak koji se vodi protiv njega, kazao je Kneber.

Sanader se nije žalio na zatvorske uvjete, ni na to da je ćelija mala, dodao je.

'On je uzoran. I nema nikakav posebni tretman, ima ista prava kao i svi ostali. Kada bi svi zatvorenici bili kao gospodin Sanader, ja bih bio zadovoljan', rekao je Kneber.

Upitan kako se moglo dogoditi da se fotografije Ive Sanadera u zatvorskoj ćeliji pojave u hrvatskim medijima, rekao je da ne zna kako je do toga došlo.

Knebel je odbacio mogućnost da je Sanadera fotografirao netko od zaposlenika, ali je dodao da to nisu mogli učiniti ni zatvorenici jer oni nemaju mobitele ni drugu elektroničku opremu.

Posjetitelji, rekao je, sa zatvorenicama se sastaju u posebnoj prostoriji za posjete i odvojeni su jedni od drugih staklom. Razgovori s odvjetnicima, objasnio je, odvijaju se u posebnoj prostoriji koju nadziru čuvari.

Priznao je da ponekad zatvorenici uspiju nabaviti opremu koju ne bi smjeli imati.

'Možda je netko želio zaraditi novac. Jedan hrvatski novinar mi je kazao da su mu nudili fotografije Sanadera za 200 eura', rekao je Kneber.

Ivo Sanader u zatvoru
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još