SEKS, DROGA I POLITIKA

Berlusconi doveden u vezu s tri kg kokaina

28.01.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Talijanskom premijeru još samo nedostaje optužnica da se ilegalno bavio glazbom, pa da zaokruži mit o seksu, drogi i rock'n'rollu. Istraga oko korištenja maloljetničkih seksualnih usluga otkriva da je u stanu koji je Berlusconi unajmio za jednu od svojih priležnica pronađeno tri kilograma kokaina

'Tatica' je očito preferirao egzotične arome. Dvije maloljetnice na koje se fokusirala istraga dolaze iz Maroka i Brazila, a sada je površinu sudskih spisa isplivala i Garcia Polanco, model iz Dominikanske republike koji je privukao medijsku pozornost edukativnim reality emisijama tipa 'Sexy car wash' na TV kanalu u vlasništvu premijera.

Berlusconi je svojoj prijateljici i učestaloj gošći njegove vile u okolici Milana iznajmio stan u čijem je podrumu policija otkrila tri kilograma kokaina. To je, navodno, samo dio pošiljke od 12 kila koja pripada Garcijinom dečku. Sapuničasti lanac se nastavlja. Garcijin dečko je pak uhićen u automobilu koji pripada ženi pod imenom Nicole Minetti, za koju se sumnja da je opskrbljivala talijanskog čelnika mladim djevojkama.

Droga je pronađena još u ranoj fazi istrage, prije nego se afera Rubygate razmahala po naslovnicama.

Podsjetimo, Berlusconijevo klupko maloljetne prostitucije počelo se odmotavati kad je Marokanka Karima El Mahroug, oliti 'Srcokradica', uhićena zbog krađe, da bi uslijedio diretktni poziv premijera s nalogom da je se pusti. Argument za oslobađanje bilo je senzacionalan – Karima je unuka egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, što se, dakako, poslije pokazalo netočnim.

Inače, parlamentarno vijeće glasovalo je za ukidanje procesa protiv Berlusconija - sada se još čeka potvrda ostatka zastupnika - mada su istražitelji od vijeća zahtijevali tek dopuštenje za pretres prostorija stranačkog tajništva. Kao razlog navode da je istraga pokrenuta bez priziva na posebni sud zadužen za ministre na dužnosti te da je, kao takva, nelegalna.

Garcia Polanco, u čijem je iznajmljenom stanu pronađena droga, mogla bi popustiti pod istražnim pritiskom i otkucati detalje oko seksualnih eskapada premijera koji joj je sredio državljanstvo jednim telefonskim pozivom milanskom prefektu. Već je izjavila da se Berlusconi ponaša kao govno pokušavajući spasiti svoje mlohavo dupe.