Svijet PUČ U FEDERACIJI BIH

Invalidi zauzeli federalni parlament, vlada pobjegla

  • Autor: tportal.hr
  • 24.2.2009 14:17:11
  • 24.2.2009 13:10:00

Oko 200 civilnih invalida upalo je u kinodvoranu u Sarajevu u kojoj se održavala sjednica parlamenta Federacije BiH i prekinulo zasjedanje, saznaje Pincom.info

Incident se dogodio nedugo nakon što su zastupnici izglasali zakon kojim se ukidaju prava neratnim invalidima s invaliditetom manjim od 90 posto, dok se prava na invalidninu zadržavaju ratnim invalidima sa stupnjem invaliditeta od 20 do 100 posto.

Predstavnici neratnih invalida, njih šestero-sedmero, nakon što je izglasan zakon, koji je ocijenjen kao 'put za financijski spas Federacije', izašlo je ispred dvorane i o onom što se dogodilo obavijestilo invalide koji su čekali ishod sjednice.

Invalidi su nakon toga razvalili vrata i upali u dvoranu uz povike: 'Sram vas bilo, što nam ovo radite, mi smo glasali za vas, a vi ste udarili na sirotinju!'

Jedan od zastupnika, Petar Milić kazao je kako invalidi sjede u dvorani, sa zastupnicima, te izlaze za govornicu i drže govore tražeći poništavanje netom izglasanog zakona. Traže da u dvoranu dođe premijer Branković, no premijer i ministri pobjegli iz dvorane na sporedni izlaz prije upada invalida, kako nam je rekao Milić.

Situacija je dramatična i napeta. Za sada nije poznato hoće li intervenirati federalna policija, kako bi se omogućio nastavak zasjedanje federalnog parlamenta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još