TREĆI KRUG

Hodorkovskog čekaju nove optužnice?

24.01.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Ruske vlasti traže dodatne dokaze protiv suradnika Mihaila Hodorkovskog, što bi moglo rezultirati trećim krugom optužbi protiv bivšega naftnog tajkuna koji se nalazi u zatvoru, izvijestile su u ponedjeljak novine pozivajući se na izjavu javnoga tužitelja

Bivši ruski magnat, koji je u zatvoru od 2003, nekoć jedan od najbogatiji ljudi na svijetu, prošli je mjesec u Moskvi zajedno s bliskim suradnikom Platonom Lebedevim osuđen na dodatnih šest godina zatvora. On i Lebedev su u procesu zbog utaje poreza dobili po osam godina zatvorske kazne koja im istječe tijekom 2011. Uz dodatnih šest godina zatvora u ćeliji će biti do 2017. Dvojac je prvi put uhićen 2003, a 2005. osuđen za prijevaru i utaju poreza.

Na pitanje novinara Komsomolskaje Pravde o tomu očekuju li Hodorkovskog dodatne optužbe, neimenovani tužitelj je kazao kako bi na vidjelo mogli izaći novi dokazi protiv tajkuna i njegova partnera.

'U ovome trenutku na popisu traženih osoba nalazi se još 18 kolega Hodorkovskog i Lebedeva', prenosi Komsomolskaja Pravda

'Ukoliko se tijekom potrage za novim dokazima o zločinima dođe do novih saznanja, istražne institucije iznijet će dodatne optužbe i poslati slučaj sudu', prenosi list.