Svijet TUNIS I DALJE NA NOGAMA

Prosvjednicima se pridružili policajci i vatrogasci

Velik broj Tunišana, kojima su se pridružili pripadnici redarstvenih snaga, u subotu su ponovo počeli prosvjedovati, ujedinivši socijalne zahtjeve s pozivima na sastavljanje nove vlade očišćene od pristaša bivšeg režima, unatoč obećanjima prijelazne vlade da će "prekinuti" s dosadašnjom politikom

U Tunisu su tisuće građana prosvjedovale u povorkama na više mjesta u gradu, na aveniji Habiba Burgibe, ispred zgrade vlade i sjedišta Glavnog saveza tuniških radnika (UGTT), sindikalne središnjice, javile su agencije.

Među prosvjednicima je bio velik broj policajaca, u civilu i u službenoj odori, tražeći osnutak sindikata policije, javio je AFP.

Prosvjedne povorke poprimile su socijalnu dimenziju, zaposlenici gradske uprave tražili su poboljšanje radnih uvjeta, a spremačice u poduzećima povećanje plaće.

Pokušavajući smiriti gnjev ulice, privremeni premijer Mohamed Ganuši obećao je u petak da će otići s političke pozornice i najavio je "ukidanje svih antidemokratskih zakona" tijekom prijelaznog razdoblja: izbornog zakona, zakona o suzbijanju terorizma i zakona o medijima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još