Svijet IZBJEGAVANJE KOLAPSA

Uskoro odluka o privremenom financiranju FBiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko nametnut će sljedećih dana odluku o privremenom financiranju Federacije BiH kako bi se izbjegao financijski kolaps u tome entitetu, jer se nije konstituirao Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, rekao je u petak u Mostaru predsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepan Krešić

Govoreći na konferenciji za novinare Krešić je objasnio da je u dogovoru s Uredom visokog predstavnika (OHR) te političkih stranaka koje sudjeluju u radu parlamenta donio odluku da se ne sazove sjednica Doma naroda koji uz Zastupnički dom treba potvrditi odluku o financiranju.

Do kraja siječnja istječe rok za donošenje odluke o privremenom tromjesečnom financiranju Federacije BiH.

'Iako stari saziv ima legitimitet, nije bilo moguće sazvati sjednicu zbog straha da nećemo imati kvorum. U svemu ovome visoki predstavnik je izrazio želju da on taj problem riješi donošenjem odluke o privremenom financiranju', rekao je Krešić na konferenciji za novinare u prostorijama HSP-a BiH u Mostaru.

Taj bivši dužnosnik HDZ-a 1990. objasnio je i razloge zbog kojih je napustio ovu stranku i prešao u HSP BiH ističući da se protivi sporazumu između dva HDZ-a u BiH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još