Svijet HAKIRANJE TELEFONA

Cameronov šef komunikacija odletio zbog špijuniranja

  • Autor: K.D.
  • 21.1.2011 16:03:08
  • 21.1.2011 14:27:00

Zovem se Andy Coulson i u prošlom sam životu prisluškivao telefone celebsa i inih javnih osoba, mogao bi zvučati kratak opis šefa komunikacija Davida Camerona. Coulson je nekada radio kao urednik u novinama News of the World, a ovih je dana isplivala na svjetlo dana činjenica da je za to vrijeme sudjelovao u prisluškivanju poznatih ljudi. Ekspresno si je isporučio otkaz

'Nažalost, istraga vezana uz moj prijašnji posao u News of the Worldu ne dopušta mi da nastavim davati 110 posto za premijera kao direktor službe za komunikacije', stoji u izjavi Andyja Coulsona, koji je podnio ostavku i kojeg čeka građenje karijere na sudskim saslušanjima.

David Cameron se također pismeno obratio javnosti povodom skandala zbog Coulsonove prošlosti. 'Žao mi je što je odlučio podnijeti ostavku iako razumijem da je bio prisiljen na to zbog pritisaka na obitelj. Andy je obavljao posao s punom profesionalnošću, bio je briljantan član mojeg tima i pokazao vještinu i odanost. Može biti ponosan na ulogu koju je odigrao u osam mjeseci moje vlade', kaže britanski premijer.

To je već drugi put da Coulson gubi posao zbog hakiranja tuđih telefona. Prvi je put izletio s mjesta urednika News of the Worlda u siječnju 2007, kada je jedan od novinara involviranih u ilegalno prisluškivanje završio u zatvoru. Policija je sada ponovno otvorila slučaj zbog novih tužbi celebrityja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još