Svijet NAKON LUĐAČKE NOĆI

Tunis se probudio u tišini

Grad Tunis i okolicu nadlijetali su u noći sa subote na nedjelju vojni helikopteri s upaljenim reflektorima nakon brojnih uzbuna o luđačkoj vožnji sumnjivih vozila čiji putnici su pucali po kućama, ali se situacija do jutra ipak smirila

U nedjelju su se glavni grad i predgrađe probudili u tišini. Prepreke podignute prethodnog dana u pristupnim ulicama uklonjene su, a policijsko prisustvo smanjeno.

Suočeni s prijetnjama i pljačkama počinjenima prethodne noći, osnovani su i građanski odbori za nadziranje i trebalo bi ih biti sve više, a organizirat će ophodnje radi zaštite stanovnika.

Iako je predsjednik Zine El Abidin Ben Ali napustio zemlju, u Tunisu su u subotu bili nastavljaju nemiri - najmanje 42 zatvorenika izgubila su život u požaru u zatvoru u Monastiru, pljačkaši su krali iz trgovina, zapaljena je glavna željeznička postaja u Tunisu, a glavnim gradom odjekivala je i sporadična pucnjava bandi.

Strane turističke agencije i u nedjelju su nastavile s evakuacijom svojih državljana iz Tunisa, a političke snage u zemlje pod predsjedanjem privremenog predsjednika Fuada Mebaze i premijera Mohameda Ganušija nastavile su pregovore o stvaranju koalicijske vlade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još