VRIJEDILO JE SVAKOG CENTA

Schwarzeneggera su mandati koštali 200 mil. dolara

15.01.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Obnašanje dužnosti guvernera Kalifornije koštalo je Arnolda Schwarzeneggera najmanje 200 milijuna dolara, izjavio je bivši bodybuilder, filmska zvijezda i političar novinama u rodnoj Austriji, ocijenivši ipak da je "bilo vrijedno svakoga centa"

Ukupni troškovi i propuštena zarada od snimanja filmova u Hollywoodu, "vjerojatno su viši od 200 milijuna dolara," rekao je on listu Krone upitan koliko su koštala njegova dva mandata u Sacramentu.

"No, nije mi nimalo žao. Vrijedilo je svakoga centa", istaknuo je Schwarzenegger.

"Ono što je puno gore šteta je koju je mandat guvernera nanio mojoj obitelji. Puno toga moram nadoknaditi", rekao je prisjećajući se nedjeljnih večeri provedenih sa suprugom Mariom i djecom koja su često plakala kada je napuštao kuću.

"Mrzimo tvoj posao," prenio je Schwarzenegger riječi članova obitelji kada bi svakoga ponedjeljka napuštao dom u Los Angeles i odlazio u glavni grad Kalifornije Sacramento iz kojeg se vraćao krajem tjedna.

"Scre mi se slamalo svaki put", rekao Schwarzenegger, republikanac koji je dužnost guvernera obnašao od 2003. do ovoga mjeseca.