UBOJSTVO NAVIJAČA

Optužnica za nerede u Širokom Brijegu 2009.

12.01.2011 u 18:46

Bionic
Reading

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvu optužnicu protiv 11 navijača nogometnog kluba Sarajevo i jednog navijača nogometnog kluba Široki Brijeg, koji su u listopadu 2009. sudjelovali u teškim izgredima u kojima je ubijen navijač sarajevskog kluba Vedran Puljić, potvrdio je u srijedu općinski sud.

Jedanaest navijača nogometaša Sarajeva optuženo je za kazneno djelo uništavanja tuđe imovine sudjelovanjem u skupini, a jedan navijač Širokobriježana za napad na redarstvenika za vrijeme izgreda, navodi se u optužnici.

Optužnicu, koje je županijsko zapadnohercegovačko državno odvjetništvo podignulo protiv dvojice sudskih policajaca koji su omogućili bijeg prvoosumnjičenog Olivera Knezovića za ubojstvo Vedrana Puljića, općinski sud u Širokom Brijegu nije potvrdio.

Taj se sud u tome slučaju proglasio nenadležnim te je od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH zatražio da odredi drugi sud koji bi bio nadležan.

Uoči nogometnog susreta između Širokog Brijega i Sarajeva 4. listopada 2009. gostujući navijači sukobili su se s lokalnom policijom i stanovnicima Širokog Brijega. U pucnjavi je smrtno stradao sarajevski navijač Vedran Puljić.

Istraga o Puljićevu ubojstvu još traje, a prvoosumnjičeni Oliver Knezović, koji je pobjegao u Hrvatsku, kao i drugoosumnjičeni ljubuški policajac Dragan Vujević, još su pod istragom županijskoga državnog odvjetništva u Širokom Brijegu.

(Hina) xzkre yilov