Svijet NA RUBU RATA

U sukobima u Obali Bjelokosti ubijene 33 osobe

Prošloga tjedna u etničkim sukobima u Obali Bjelokosti, u gradu Duekoueu ubijene su 33, a ranjeno 75 osoba, a prema UN-ovim podacima u nasilju koje je izbilo nakon izbora 28. studenoga poginulo je više od 200 ljudi.

Sukobi su prošlog tjedna izbili na zapadu Obale Bjelokosti između suprotstavljenih plemena koja su, smatra se, zauzela stranu Gabgboa odnosno Ouattare no lokalni dužnosnici kažu da je stanje sada mirno i da ništa na sugerira da su sukobi izravno vezani s izborima.

UN-ova misija prošlog je tjedna potvrdila da je 14 osoba poginulo u sukobima između naoružanih skupina koji su danima bijesnili nakon što je jedna žena ubijena u pljački na cesti.

"Konačan broj mrtvih u tim bitakma prilično je velik; troje umrlih u bolnici i oko 30 izvan nje", rekao je dr. Teki Moise koji vodi gradsku bolnicu u Duekoueu. "Imamo i 75 ranjenih od kojih su mnogi još u teškom stanju".

Sukobi između Ouattarinih i Gbagbovih pristaša uznemirili su pripadnike UN-ove misije koji su se bojali da bi se sukob zbog izbornih rezultata mogao pretvoriti u etničko nasilje na zapadu Obale Bjelokosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još