U IRANU

Razbijena špijunska mreža povezana s Izraelom

10.01.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Iransko ministarstvo informiranja priopćilo je u ponedjeljak da je razbilo 'špijunsko-terorističku mrežu povezanu s cionističkim režimom', odgovornu za ubojstvo iranskog nuklearnog fizičara Masuda Ali Mohamadija u siječnju 2010, izvijestila je državna televizija

Agenti ministarstva informiranja 'uspjeli su razbiti mrežu špijuna i terorista povezanu s cionističkim režimom', priopćilo je to ministarstvo, dodajući u tekstu da su u toj operaciji uhićeni 'glavni krivci za Mohamadijevo ubojstvo'.

Bombaš na motociklu s eksplozivom zaletio se 12. siječnja 2010. u Mohamadija, znanstvenika i profesora na teheranskom sveučilištu koji je radio i za Čuvare revolucije (Pasdaran, iranske elitne vojne snage). Teheran je za napad optužio 'plaćenike koji rade po nalogu izraelske i američke obavještajne službe'.

Po priopćenju, 'Mosad je u nekim europskim i neeuropskim zemljama te u nekim susjednim zemljama imao baze kojima se koristio i za pripremu ubojstva Masuda Ali Mohamadija'.

Još dvojica iranskih znanstvenika koji su imali važnu ulogu u iranskom nuklearnom programu bili su mete bombaških napada 29. studenoga u Teheranu. Jedan je ubijen, a drugi je ranjen u napadima za koje Iran optužuje Mosad i CIA-u.