Svijet SNIJEG OTEŽAVA SPAŠAVANJE

77 mrtvih u padu iranskog zrakoplova

Broj mrtvih u nesreći iranskog Boeinga 727, koji se u nedjelju srušio na sjeverozapadu zemlje, porastao je na 77, uz 26 preživjelih, objavila je u ponedjeljak ujutro iranska državna televizija

Mahmud Mozafar je agenciji Reuters rekao da su mnogi od ozlijeđenih u lošem stanju. On je rekao da je zrakoplovu tvrtke Iran Air bilo 106 osoba, 12 članova posade i 94 putnika.

Drugi dužnosnik Crvenog polumjeseca Heidar Heidari je državnoj novinskoj agenciji IRNA-i rekao da se 'očekuje da će broj mrtvih rasti'.

Ranije su iranski mediji dali različite podatke o broju ljudi u zrakoplovu koji se, kako su rekli neki dužnosnici, srušio prije slijetanja u zračnu luku u gradu Urumiyehu.

Mozafar je za državnu televiziju rekao da se zrakoplov pri padu raspao, ali da nije eksplodirao.

Državna televizija je priopćila da je zrakoplov Boeing 727 letio iz Teherana za Urumiyeh.

Dužnosnik spasilačke službe Gholam Reza Masoumi rekao je da operaciju spašavanja otežavaju vremenski uvjeti. 'Teškoće spasiocima, za sada, zadaje obilati snijeg', objasnio je i dodao da je na mjestu nesreće snježni pokrivač dubok 70 centimetara.

'Nažalost, 77 naših sunarodnjaka je poginulo, 26 ih je ozlijeđeno, a dvije se osobe još smatraju nestalima', objavila je televizija pozivajući se na nove podatke policije.

Boeing 727 tvrtke Iran Air s 94 putnika i 11 članova posade srušio se u nedjelju pri pokušaju slijetanja po lošem vremenu u gradu Urumiji, u iranskoj pokrajini Zapadnom Azerbejdžanu, izjavio je načelnik kriznog stožera iranskog ministarstva prometa Ahmed Madžidi za agenciju Isnu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još