Svijet NALOG STATE DEPARTMENTA

Twitter mora dostaviti podatke o Assangeu

Društvena mreža Twitter je primila službeni zahtjev američkih vlasti u kojemu se od njega traže informacije o Julianu Assangeu i o još trima osobama, priopćio je u subotu WikiLeaks koji to smatra dokazom kako je u Americi protiv njega pokrenuta istraga zbog špijuniranja

Kako navodi WikiLeaks, to pokazuje da je 'američki State Department zatražio privatne poruke, kontakte, adrese iz internetskog protokola i osobne podatke o Julianu Assangeu i o još trima osobama povezanim s WikiLeaksom', po priopćenju.

U priopćenju se ne navode imena tih triju osoba, ali je među njima najvjerojatnije i islandska zastupnica Birgitta Jonsdottir.

Osnivač WikiLeaksa, internetske stranice specijalizirane za objavljivanje povjerljivih dokumenata, trenutačno je u Velikoj Britaniji, u očekivanju odluke o eventualnom izručenju Švedskoj, gdje ga pravosuđe traži zbog optužbe za silovanje.
Sam Assange misli da mu prijeti izručenje u SAD, gdje je, po njegovoj ocjeni, osnovano veliko povjerenstvo koje će definirati optužbe protiv njega.

Osnutak velikog povjerenstva je strogo povjerljiv u SAD-u. Ako se ta informacija pokaže točnom, to znači da Assangeu neposredno prijeti podizanje optužnice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još