Svijet U LONDONU

Povećana opasnost od terorističkog napada

Znatne policijske snage raspoređene su u Londonu, posebice u zračnim lukama i na najprometnijim ulicama, zbog povećane opasnosti od terorističkog napada, javljaju u petak britanski mediji

U prometnoj policiji godišnji odmori su otkazani a zatražena su pojačanja na ulicama glavnog grada kao i u zračnoj luci Heathrow, objavili su TV postaja Sky News i dnevnik Daily Telegraph.

Sigurnosni izvor je kazao novinama da se ne radi o 'neposrednoj' terorističkoj prijetnji, nego o zabrinutosti izazvanoj aktivnostima šačice ekstremističkih ćelija.

Obavještajne službe ocijenile su da bi promet u Londonu mogao biti meta napada, a razina policijskog nadzora prilagođava se tome.

Razina globalne uzbune u zemlji ostaje nepromijenjena, na četvrtom stupnju od mogućih pet, što znači da se teroristički napad smatra visoko vjerojatnim. Ta razina pripravnosti na snazi je od siječnja 2010.

Velika Britanija usvojila je ljestvicu od pet razina pripravnosti nakon samoubilačkih napada iz 2005. u Londonu u kojima su poginule 52 osobe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još