Svijet OKLOPNJACI NA ULICAMA

U Češkoj proglašeno 'izvanredno stanje'

  • Autor: tportal.hr
  • 20.2.2009 19:09:09
  • 20.2.2009 19:08:31

Češki ministar unutarnjih poslova Ivan Langer, dosađujući se u stanci u parlamentu, u šali je objavio proglašenje izvanrednog stanja, što je čak potvrdio i predsjednik vlade Mirek Topolanek

Dok je trajala stanka u parlamentarnom zasjedanju, Langer je pred uključenim televizijskim kamerama uzeo mikrofon u ruku i ozbiljnim glasom ustvrdio da su ponovno osnovane postrojbe ministarstva unutarnjih poslova poznate iz komunističkih vremena.

'Dame i gospodo, priopćenje ministra unutarnjih poslova: Jutros rano ponovno su osnovane postrojbe ministarstva unutarnjih poslova. Nemojte se iznenaditi ako na prilazima vladinim zgradama i drugim ključnim objektima vidite oklopna vozila', izjavio je smrtno ozbiljan ministar.

Predsjednik vlade Topolanek, koji je sjedio nekoliko metara dalje, nasmijao se i dodao: 'Proglasio sam izvanredno stanje.'

Sve se to događalo uoči nastavka sjednice koja je kasnila jer u dvorani nije bilo predsjedatelja, potpredsjednika donjeg doma parlamenta Jana Kasala, izvijestili su u petak češki mediji.
Oporbeni socijaldemokrati (ČSSD) kritizirali su 'neprimjereno' ponašanje Topolaneka i Langera, članova konzervativne Demokratske građanske stranke (ODS).

Predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslav Vlcek iz ČSSD-a ustvrdio je da su tom šalom predsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova 'na najgrublji način oskvrnuli ugled parlamenta'.

Kasal, član Kršćansko-demokratske stranke KDU-ČSL, koji je odsutnošću iz dvorane omogućilo šalu, nije se previše uzrujavao zbog toga. 'Ako netko u stanci zbija šale, to me ne vrijeđa. Pa zastupnički dom nije groblje', rekao je Kasal, prenosi Hina.

 

 

 

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još