IZRAELSKI SPIN ILI REALNOST?

Iran za nekoliko godina do atomske bombe

29.12.2010 u 22:44

Bionic
Reading

Nedavne teškoće s kojima se suočio iranski nuklearni program za nekoliko su godina odgodile mogućnost Teherana da izradi atomsku bombu, rekao je u srijedu izraelski ministar za strateška pitanja Moshe Yaalon

'Iranski nuklearni program suočen je s tehnološkim izazovima i teškoćama i nije uspio', rekao je bivši načelnik stožera Yaloon na izraelskom državnom radiju.


Izrael je osumnjičen da je tvorac računalnog virusa Stuxnet, koji je zahvatio iranske centrifuge za proizvodnju obogaćenog uranija, a Teheran i Sjedinjene Američke Države ga optužuju za napade u studenom u kojima je jedan dužnosnik iranskog nuklearnog programa ubijen, a drugi ranjen.

'Iran za sada ne može sam izraditi nuklearno oružje', rekao je izraelski ministar.'Ako uspije, to će se vjerojatno dogoditi tijekom sljedeće tri godine. Nadam se da neće uspjeti i da će zapadnjačka nastojanja spriječiti Iran da razvije nuklearne sposobnosti', nastavio je Yaalon.

SAD i dio međunarodne zajednice optužuju Iran da želi nabaviti atomsko oružje pod krinkom civilnoga nuklearnog programa, što Teheran stalno niječe.