Svijet OBRAČUN KRIMINALNOG KLANA U BIH

Pronađena tijela Tolića i Ajdarija

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu kako su u široj okolici Sarajeva pronađena tijela Marija Tolića i Vernera Ajdarija za koje se pretpostavlja da su ih ubili članovi kriminalnog klana na čelu kojega je bio Zijad Turković

U priopćenju tužiteljstva dostavljenu medijima objašnjava se kako su policijski istražitelji, radeći po nalogu glavnog tužitelja BiH Milorada Barašina, u okolici Hadžića u tijeku pretrage terena pronašli zakopane posmrtne ostatke dviju osoba, a po prvim nalazima riječ je upravo o Toliću i Ajdariju koji se od 25. ožujka vode kao nestali.

Oni su se taj dan trebali sastati s Turkovićem u Sarajevu, a pretpostavlja se kako su isti dan i ubijeni, a njihova tijela skrivena i zakopana. Tolić je rođen u Zenici, no godinama je sa suprugom živio u Puli gdje je imao prijavljeno prebivalište, a po dostupnim podatcima prije desetak godina bio je prijavljen zbog iznude.

Mediji u BiH nagađaju kako su Tolić i Ajdari bili u sukobu s Turkovićem i članovima njegova kriminalnog klana povezana s ubojstvima, pljačkama i krijumčarenjem droge. Turković i njegova skupina uhićeni su u rujnu i tada je objavljeno kako se terete za ubojstvo ukupno pet osoba, uključivo Tolića i Ajdarija.

Također su osumnjičeni za veliku pljačku u prosincu 2007. kad je iz skladišta sarajevske zračne luke ukradena pošiljka novca s oko 1,300.000 eura. Tijekom dosadašnje istrage policija je uspjela dokazati kako su Turković i njegovi suradnici ubili srbijanskog državljanina Mithata Mekića i njegovu djevojku iz Bolivije Luciju Cortez Salas koja je u vrijeme kad je likvidirana, bila u šestom mjesecu trudnoće.

Njihova tijela pronađena su u skrivenoj grobnici na planini Bjelašnici. Zijadu Turkoviću i članovima njegove kriminalne skupine na zahtjev tužiteljstva produžen je pritvor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još