NE DIRAJTE MI KOLAČE

Sarah Palin i Michelle Obama u borbi dijeta

29.12.2010 u 16:45

Bionic
Reading

Otkada je prva dama SAD-a Michelle Obama krenula u kampanju za smanjenje broja pretile djece, uvijek prisutna konkurentica Sarah Palin zagovara pravo Amerikanaca 'na kolače'

Najnovija epizoda u natezanju političarki jest televizijski prizor u kojem bivša kandidatkinja za potpredsjedničko mjesto i bivša guvernerka Aljaske govori djeci, držeći kutiju vrlo popularnih keksa s čokoladom S’mores, da to čini 'u čast Michelle Obama koja tvrdi da ne smijemo jesti kolače'.


Naime, supruga Baracka Obame provodi plan borbe za smanjenje broja pretile djece u SAD-u i zato je pokrenula televizijsku emisiju 'Let's Move'. Prema statistikama, pretilost je velik problem američkog društva, a 17 posto djece i mladih od dvije do 19 godina pati od prevelike težine.

Zapravo, prva dama nikada otvoreno nije zagovarala da se ne jedu kolači, nego je isticala da djeca prečesto uzimaju velike količine slatkiša i gaziranih pića s visokim postotkom šećera.

Palin tvrdi, u okviru plana da proširi svoju platformu kao moguća republikanska protukandidatkinja Obami 2012, da demokrati sužavaju osnovne slobode te da Michelle Obama sugerira kako su roditelji 'nesposobni donositi odluke koje se tiču njihove djece'. Kako bi pokazala na što misli, Palin je krenula sakupljati donacije i otišla u jednu osnovnu školu u Pennsylvaniji darivati djecu keksima.

Ali Sarah Palin, kojoj se prigovara zbog ekscentričnosti i ekstremnosti iz samih republikanskih redova, dobila je ozbiljan politički šamar kada je Mike Huckabee, bivši republikanski guverner Kentuckyja i pretendent na kandidaturu 2012. kazao da kritičari Michelle Obama izvrću njene riječi i ne shvaćaju ono što je očito, a to je ozbiljan problem mnogih obitelji i velikog broja američke djece.