Svijet NAPETO U OBALI BJELOKOSTI

Gbagbo prijeti protjerivanjem veleposlanika

Vlada Obale Bjelokosti Laurenta Gbagboa zaprijetila je u utorak da će otpraviti veleposlanike zemalja koje kane na traženje njegovog protivnika Alessanea Ouattare zaključiti misije dosadašnjih diplomatskih predstavnika Obale Bjelokosti, aludirajući na Francusku

'Izgleda da neke vlade, koje tvrde da djeluju na temelju dogovora s Alassaneom Ouattarom, namjeravaju okončati misije naših veleposlanika u njihovom državama', stoji u priopćenju Gbagbove vlade pročitanom na državnoj televiziji RTI.

'Suočena s takvim odlukama, koje su u suprotnosti s pravilima diplomacije, vlada si zadržava pravo da primjeni recipročne mjere i zaključi misije veleposlanika tih zemalja', dodaje se u tekstu kojeg je pročitao glasnogovornik vlade Ahoua Don Mello.

Francuska je objavila da je u ponedjeljak informirana da je Alessane Oauattara imenovao novog veleposlanika. Veleposlanstvo Obale Bjelokosti su u ponedjeljak nekoliko sati zauzeli Ouattarini pobornici.

Belgija je odlučila da će novom predstavnicom Obale Bjelokosti priznati jednu otpravnicu poslova koju je također imenovao Ouattara, kojeg priznaje međunarodna zajednica.

U razgovorima s nekoliko francuskih listova, Laurent Gbagbo je rekao da je žrtva urote Francuske i Sjedinjenih Država koju vode njihovi veleposlanici u Abidjanu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još