ŠEST OSOBA OZLIJEĐENO U SAD-U

200 skijaša zarobljeno na sedežnici

28.12.2010 u 21:38

Bionic
Reading

Na skijalištu planine Sugarloaf u američkoj saveznoj državi Maine, u utorak je zabilježena nesreća na sedežnici u kojoj je šest osoba ozlijeđeno, a više od 200 je sat i pol ostalo zarobljeno na svojim sjedalima, na temeperaturi od -12 Celzija i jakom vjetru

Kada je čelično uže žičare iskliznulo iz kolotura, palo je pet sjedala dvosedežnice sa šest skijaša. Pri padu s visine 5 do 6 metara na zamrznuto tlo, oni su se ozlijedili, dok su drugi ostali zarobljeni na zaustavljenoj sedežnici, kazali su pripadnici hitnih službi okruga Franklin za TV mrežu ABC News.

Ozlijeđeni su ubrzo prebačeni u bolnicu u obližnjem Farmingtonu, udaljenom 45 minuta od skijališta. Nitko od ozlijeđenih nije u kritičnom stanju, a jedan je prebačen helikopterom u bolnicu u Portlandu, rekla je predstavnica bolnice.

Predstavnik skijališta Sugarlaof, rekao je da je u trenutku nesreće na sedežnici bilo 220 skijaša, te da su svi evakuirani u roku od 90 minuta. Evakuirani skijaši žalili su se na pothlađenost, jer je u vrijeme nesreće temperatura bila -12 Celzija, što je uz vjetar od 70 km/h imalo učinak kao da je -22 C.

Sugarloaf je visok 1291 metar i druga je najviša planina u Maineu, s obiljem snijega i jednim od većih skijališta na Istočnoj obali SAD-a.