CRNA GORA

Na provjeri imovina uhićenih Budvana

28.12.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Crnogorska državna odvjetnica Ranka Čarapić izjavila je u utorak podgoričkom dnevniku Vijesti da je naredila provedbu financijske istrage protiv osumnjičenika koji su u petak uhićeni u 'slučaju Zavala' u Budvi

Na temelju te naredbe poseban istražni tim za financijske istrage od ponedjeljka u Budvi provjerava podrijetlo imovine svih uhićenika, osumnjičenih da su počinili više zlouporaba službenog položaja pri prodaji zemlje, gradnji hotelskog naselja i pogona za preradu morske vode u pitku.

Sudeći po podacima povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa i uprave za nekretnine, prenose podgorički mediji, imovina uhićenika vrijedi milijune, a samo čelni čovjek grada Budve Rajko Kuljača, po medijskim navodima, posjeduje 22 stana i više od 25.000 četvornih metara zemlje.

Osim već uhićenih budvanskih čelnika, policija traga i za ruskom državljankom Natali V. Panini (40) iz Moskve, koja nije u Crnoj Gori, zbog sumnje da je kao ovlašteni zastupnik 'Zavale invest', navodno, za više od milijun eura oštetila proračun utajom poreza i doprinosa.

Skupina od devet čelnika Budve, među kojima su predsjednik i dopredsjednik općine Rajko Kuljača i Dragan Marović, brat potpredsjednika vlade Svetozara Marovića, uhićena je pod sumnjom za zloporabu službenog položaja i organizirani kriminal.

Podgorički mediji javili su da bi u srijedu trebao biti saslušan i Svetozar Marović, potpredsjednik vlade u ostavci, koji je izjavio da je 'slučaj Zavala' iskonstruiran radi njegove političke diskreditacije. Državna tužiteljica izjavila je s tim u vezi da 'odluka o uhićenju deset osoba osumnjičenih za 'slučaj Zavala' nema nikakve veze s politikom'.

Istražni sudac Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio je pritvor od 30 dana za sve uhićene, koje se sumnjiči da su, koristeći službeni položaj i ovlasti, pribavili protupravnu imovinsku korist na štetu općine Budva.