Svijet U GRABOVICI

Hrvati povratnici u BiH zabrinuti za sigurnost

Hrvati povratnici u Grabovicu, selo u sjevernom dijelu Mostara, u čije je kuće provaljeno za vrijeme božićnih blagdana, izrazili su u utorak zabrinutost za sigurnost te opovrgnuli policijske navode tvrdeći da se ne radi o provalnoj krađi, nego o zastrašivanju s jasnom porukom

U izjavi za medije u Mostaru, vlasnik jednog od dva objekta koji su oštećeni, Tomislav Raič, rekao je da je u vratima jedne obiteljske kuće ostavljen zabijen nož.

'Ostavljen nož, zabijen u vrata, jasna je poruka povratnicima na ovom području. Svi znamo što se dogodilo na Badnjak u mjestu Kostajnica kod Konjica, a ne mogu zamisliti što bi se dogodilo da je cijela obitelj bila ovdje za Badnjak, odnosno Božić', rekao je Tomislav Raič.

U Grabovici su tijekom rata bošnjačke postrojbe ubile 33 hrvatska civila, a u Kostajnici kod Konjica je na Badnjak muslimanski vjerski fanatik Muamer Topalović ubio troje članova hrvatske povratničke obitelji Anđelić i jednoga teško ranio.

Raič je rekao da je s obitelji i prijateljima dočekao Božić u Mostaru.

'Da smo ostali ovdje, tko zna što bi bilo', zapitao se Raič i dodao da među stanovnicima Grabovice vlada veliki strah.

Prema njegovim riječima, iz kuća ništa nije otuđeno, ali je zato pričinjena značajna materijalna šteta, uništen je velik dio pokućstva te su ispreturane stvari i prekinuti vodovi električne energije.

Zamjenik zapovjednika policijske postaje Mostar-Sjever Azer Veledar izjavio je ranije medijima da policija smatra da se radi o klasičnoj provalnoj krađi, bez nacionalističkih motiva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još