NEMA ŽRTAVA

Eksplodirala tvornica oružja u Čačku!

27.12.2010 u 19:58

Bionic
Reading

U jednom dijelu tvornice vojne opreme "Sloboda" u srbijanskome gradu Čačku u ponedjeljak popodne najprije je buknuo požar, a zatim se dogodila eksplozija, rekao je načelnik sektora za izvanredne situacije srbijanskoga MUP-a Predrag Marić, dodajući kako, po neslužbenim informacijama, nema žrtava.

Danas oko 16,30 sati najprije je buknuo požar, a zatim se dogodila i eksplozija u jednom od objekata vojne tvornice, to jest tvornice namjenske proizvodnje u Čačku, rekao je Marić za Hinu, dodajući da su njihove ekipe ondje bile za nepunih pet minuta, ali, s obzirom na to da se detonacije još čuju, još ne mogu prići tome mjestu.

Po njegovim riječima, neslužbeno je potvrđeno da nema poginulih ni ranjenih.

"Ono što je zasad također sigurno jest da nema opasnosti od širenja požara na okolne objekte i za sam grad Čačak. Moramo pričekati da detonacije potpuno prestanu kako bismo prišli mjestu događaja. Imamo dovoljno ljudi na terenu, dakle - sad je stvar strpljenja", objasnio je Marić.

Beogradski mediji izvješćuju o seriji eksplozija u tvornici vojne opreme "Sloboda" iz Čačka, navodeći da je policija blokirala prilaz te da su stigli vatrogasci i hitna pomoć i da, po prvim informacijama, nema ozlijeđenih.

Predsjednik Samostalnog sindikata tvornice Dragan Jekić izjavio je da su radnici evakuirani nakon eksplozije.

Kako na službenom internetskom portalu navodi srbijanska državna televizija RTS, "Sloboda" proizvodi streljivo različitog promjera, upaljače za topničko streljivo, ručne raketne bacače, tromblonske mine i pirotehničke naprave.