Svijet BLOKIRAN PROMET

Snježna oluja zamela SAD

Snježna oluja zamela je u nedjelju sjeveroistok Sjedinjenih Država, zbog čega je otkazano više od 1500 letova iz zračnih luka u New Yorku, Philadelphiji i Bostonu, u prekidu je i željeznički promet, a milijuni Amerikanaca ostali su blokirani usred blagdana, javljaju agencije

Na nekim dijelovima američkog sjeveroistoka palo je više od 50 centimetara snijega. Vjetrovi pušu brzinom i do 90 kilometara na sat. Sve tri zračne luke u New Yorku zatvorene su, jednako kao i aerodromi u Bostonu i Philadelphiji. Ukupno je otkazano više od 1500 letova.

Kompanija Delta Air Lines otkazala je 650 letova, a tvrtke American Airlines, JetBlue Airways i Continental Airlines otprilike 250 svaka, te United Airlines još stotinjak.

Da očaj milijuna putnika, koji se nakon blagdanskog vikenda žele vratiti kući, bude još veći, pobrinula se željeznička kompanija Amtrak koja je otkazala većinu vlakova na koridoru Boston-New York, a američki automobilski savez pozvao je ljude da ne kreću na put osim u slučaju prijeke potrebe. Tada sa sobom moraju ponijeti napitke, deke, čizme i napunjene mobitele.

Savezne države Maine i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje.

Oluja će se kretati dalje na sjever pa se na atlantskoj obali Kanade, posebice u Novom Brunswicku i Novoj Škotskoj, pripremaju za snježno nevrijeme, a aviokompanija Air Canada je upozorila da bi brojni letovi mogli biti otkazani ili odgođeni.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još