Svijet PROVJERAVAJU SE SVE AMABASADE

Za eksplozije u Rimu odgovorni anarhisti?

U Rimu vlada opsadno stanje: eksplodirali su paketi-bombe u veleposlanstvima Švicarske i Čilea, a još je jedna paket-bomba bila prijavljena u ukrajinskoj ambasadi, ali se dojava pokazala lažnom. Prema dostupnim informacijama, dvije su osobe ozlijeđene, jedna lakše i jedna teže, a teža ozlijeđena osoba mogla bi izgubiti ruku

La Republica javlja da je teže ozlijeđen Švicarac star 53 godine.
Reuters
Vatrogasci pred švicarskom ambasadom


Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni kazao je da je sumnja pala na teroriste anarhiste koji su navodno odgovorni za slanje bombi prošlog mjeseca u strane ambasade u Ateni.

'Niz elemenata potvrđuje da smo na pravom putu u istrazi. Ove grupe su nasilne. Prisutne su i u Španjolskoj i Grčkoj i povezane su', rekao je Maroni.

Napad na švicarsku ambasadu dogodio se u 11 sati, a malo kasnije i na čileansku.

Eksplozija se dogodila samo dan nakon što je u rimskoj podzemnoj željeznici otkrivena sumnjiva naprava koja, po policijskom priopćenju, nije imala detonator niti je sadržavala eksploziv.

Talijanska policija izvijestila je da nekon ovih eksplozija provjerava sva veleposlanstva u Rimu .

Glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun nam je rekao kako su odmah po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog, a potom i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute mjere sigurnosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u tom gradu.

Djelatnici hrvatskog Veleposlanstva upozoreni su na potrebu detaljnijeg pregleda pristiglih pošiljaka te pojačanog praćenja situacije.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u stalnom je kontaktu s Veleposlanstvom te će se po potrebi poduzeti i druge mjere.Zbog ovih nemilih događaja, premijer Silvio Berlusconi prekinuo je svoju tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare i odmah na konzultacije pozvao ministra unutarnjih poslova Roberta Maronija.

Italiju su protekli tjedan obilježili masovni protuvladini prosvjedi, a Rim je bio poprište najžešćih sukoba policije i prosvjednika.

Napadi u Rimu
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još