Svijet STOTINE ZAROBLJENE U RUŠEVINAMA

U potresu u Iranu poginulo najmanje pet osoba

U potresu magnitude 6,5 na jugoistoku Irana u ponedjeljak je poginulo najmanje pet osoba, a oštećene su i brojne zgrade u naseljima, izvijestili su tamošnji lokalni dužnosnici, prenosi Reuters

'Zasad znamo da je poginulo pet osoba. Moguće je da žrtava ima i više s obzirom na vidljiva oštećenja zgrada', izjavio je načelnik iranske provincije Kerman, gdje je bio epicentar potresa, Esmail Najjar.

Državna televizija izvijestila je da su u potresu srušena najmanje tri sela. 'Stotine ljudi zarobljene su u ruševinama', prenose lokalni dužnosnici.

Geološki institut SAD-a je procijenio da je potres u 22.12 sati po lokalnom vremenu bio magnitude 6,3 i da je epicentar bio na dubini od 12,3 kilometara. Iranska novinska agencija Irna javlja da je nakon jakog potresa uslijedio niz od devet slabijih, među kojima je jedan dosegao magnitudu 5. Zbog potresa telefonske linije bile su u prekidu.

Na području pogođenom potresom nalazi se 30-ak rijetko naseljenih sela. Lokalni dužnosnici navode da se ne očekuje veći broj poginulih te da zasad znaju za 25 ranjenih osoba, ali i tvrde da je stanje u potresom pogođenim selima prilično teško. Na teren su izašli spasilački timovi i komuniciraju putem voki-tokija.

Iranska pokrajina Kerman je izrazito trusno područje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još