Svijet LUKAŠENKO UZVRAĆA

'Prosvjednici su banditi, revolucije neće biti!'

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Uhićeno je više od tisuću pripadnika oporbe na prosvjedima protiv Lukašenkova autoritarnog režima, a među njima je najmanje sedam od devet predsjedničkih kandidata, od kojih su dvojica bila hospitalizirana zbog ozljeda koje ime je nanijela policija tijekom nereda u središtu Minska.

'To što su jučer pokušali u Minsku, to nije demokracija, to je banditizam. Vandali i razbijači razularili su se', ustvrdio je Lukašenko na konferenciji za novinare u Minsku u ponedjeljak, javljaju agencije.

Lukašenko je optužio predsjedničke kandidate za organizaciju prosvjeda i poručio da 'neće biti revolucije ili kriminala u Bjelorusiji', da sigurnosne snage stoje čvrsto 'protiv barbarizma i razaranja' i da 'će svi ići u zatvor po zakonu', javljaju agencije Reuters i AFP.

Kritike promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju i dvojbe u demokratičnost izbora Lukašenko je nazvao nemoralnima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još