Svijet OPTUŽBE ZA SILOVANJE

Nova priča o Assangeu i kondomima

Britanski list Guardian u nedjelju je objavio pojedinosti o optužbama za silovanje koje su dvije Šveđanke iznijele protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea

Assange je u četvrtak u Londonu pušten na slobodu uz jamčevinu od 200.000 funta (oko 1.700.000 kuna), do odluke u eventualnom izručenju Švedskoj, nakon što je proveo devet dana u najvećem londonskom zatvoru. Švedska traži njegovo izručenje kako bi ga ispitala zbog optužba za silovanje dviju suradnica WikiLeaksa.

Britanski list Guardian, koji je dobio uvid u policijski dosje o ta dva slučaja, piše da je u prvom slučaju Assange imao spolni odnos s 'gospođicom A', koja je na to pristala, ali je prezervativ tijekom snošaja puknuo. Gospođica A optužuje Assangea da je to namjerno učinio i da je nakon toga ejakulirao u nju. Assange ja na to odgovorio da uopće nije znao da je kondom puknuo, a kamoli da ga je namjerno potrgao.

U drugom slučaju, 'gospođica W' navodi da je imala dobrovoljni spolni odnos s Assangeom sa zaštitom, ali da se iduće jutro probudila usred novog spolnog odnosa bez kondoma. Upitala je Assangea je li zaražen HIV-om, na što je on odgovorio da ne zna. Kada je zatražila od njega da se testira, on je odbio. Assange odbacuje sve optužbe dviju Šveđanki.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još