Svijet NIŠTA NAS NE MOŽE ZAUSTAVITI

Thaci: Rusija će priznati Kosovo

  • Autor: tportal.hr
  • 19.2.2009 10:32:33
  • 19.2.2009 10:27:00

Premijer Kosova Hashim Thaci izjavio je u intervjuu beogradskoj Politici da za Kosovo ne postoji plan od šest tačaka, jer su jedini važeći dokumenti plan Martija Ahtisarija i ustav Kosova te da i Rusija ima razumijevanja za Ahtisarijev plan i da će priznati Kosovo kao nezavisnu državu

'Taj plan priznaju sve zemlje koje su nas priznale kao državu, ali i one koje to još nisu učinile. Čak je i Rusija počela imati razumijevanja za Ahtisarijev plan', tvrdi Thaci.

On je rekao da je rusko diplomatsko predstavništvo u Prištini aktivno u procesima koji se odvijaju na Kosovu.

'Rusija je pozitivno iznenađena onime što se događa u Prištini. I službena Moskva će priznati Kosovo kao nezavisnu državu', zaključuje Thaci.

'Ne kažem da će se to dogoditi u nekoj bliskoj budućnosti. Odluka Beograda da prizna Kosovo ubrzala bi priznanje Moskve. Ne isključujem mogućnost da nas Rusija prizna kao nezavisnu državu prije Srbije', rekao je Thaci.

Upitan kakav će biti njihov odgovor ako Međunarodni sud u Haagu proglasi odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova ništavnom, Thaci je odgovorio da neće prejudicirati odluku te institucije, ali insistiranje Beograda da se o tome raspravlja pred Međunarodnim sudom 'predstavlja nastavak tendencije obmanjivanja javnog mnijenja u Beogradu'.

'Proces nezavisnosti je počeo i ništa ga više ne može zaustaviti', rekao je Thaci i ponovio da je spreman doći u Beograd.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još