Svijet ŠVEDSKI PREMIJER

'RH ima veliku potporu, Sanader je stvar pravosuđa'

Proces bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu stvar je hrvatskog pravosuđa, a ulazak Hrvatske u Europsku uniju, za što ima veliku potporu, nije vezan uz sudbinu jedne osobe, izjavio je u četvrtak u Meiseu pokraj Bruxellesa švedski premijer Fredrik Reinfeldt

'Proces proširenja nije vezan uz jednu osobu. Hrvatska je zemlja s velikom potporom da postane nova članica, dovršimo to, a proces bivšem premijeru je stvar hrvatskog pravosudnog sustava', izjavio je Reinfeldt po dolasku na sastanak čelnika Europske pučke stranke, koji su se okupili u Meiseu pokraj Bruxellesa.

Reinfeldt je tako odgovorio na pitanje kakav utjecaj može imati proces koji se vodi protiv Sanadera na završetak hrvatskih pristupnih pregovora.

Na summitu premijera, predsjednika i oporbenih čelnika iz zemalja članica EU-a, koji dolaze iz stranaka okupljenih u Europskoj pučkoj stranci, sudjelovat će i hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor te još nekoliko čelnika iz zemalja kandidata i potencijalnih kandidata.

Od 27 čelnika EU-a 14 ih dolazi iz Europske pučke stranke, među njima njemačka kancelarka Angela Merkel, premijeri Francuske, Italije i Švedske, Francois Fillon, Silvio Berlusconi i Fredrik Reinfeldt.

Iz redova Europske pučke stranke su i predsjednici Europskog vijeća i Komisije Herman Van Rompuy i Jose Manuel Barroso.

EPP se redovito sastaje uoči svakog sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još