Svijet SEKTAŠKO NASILJE

SAD osudio teroristički napad u Iranu

Sjedinjene Države u srijedu su oštro osudile teroristički napad na šijitsku džamiju u Šabaharu, na jugoistoku Irana, u kojem je, prema posljednjim podacima, ubijena najmanje 41 osoba, a pedesetak ih je ranjeno

'Snažno osuđujem današnje terorističke napade, za koje je odgovornost preuzeo Jundalah, a kojima su meta bili iranski muškarci, žene i djeca koji su se molili u džamiji u Šabaharu u Iranu', rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton u priopćenju State Departmenta, izrazivši sućut obiteljima ozlijeđenih i ubijenih.

'To je još jedan primjer kako teroristi na kukavički način nanose bol i strah nedužnim civilima. Počinitelji tog napada moraju odgovarati za svoja nedjela', istaknula je Clinton.

Sjedinjene Države, po njezinim riječima, osuđuju sve oblike terorizma i sektaškog nasilja, gdje god da se dogode, i stoje uz žrtve tih odvratnih djela, koja su za svaku osudu.

'Globalna zajednica mora ostati budna u borbi protiv terorističkih organizacija i pojedinaca, koji prijete životima u svakom dijelu svijeta', rekla je Clinton.

Šabahar se nalazi u pokrajini Sistan-Balučistan, koja graniči s Pakistanom i Afganistanom. U toj pokrajini već deset godina traje pobuna sunitskih separatista, balučke etničke skupine, koji predstavljaju značajan dio tamošnjeg stanovništva.

Iranska televizija je objavila da su u napadu sudjelovala trojica bombaša samoubojica.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još