USPRKOS TEŠKOĆAMA

Mediteranske igre 2013. ostaju u Grčkoj

15.12.2010 u 13:51

Bionic
Reading

Predsjednik Organizacijskog odbora Mediteranskih igara 2013. godine koje bi se trebale održati u grčkom Volosu George Koletsas izjavio je da će Grčka sigurno organizirati to natjecanje iako zbog financijskih problema radovi na gradnji potrebne infrastrukture uvelike kasne

Zbog teške gospodaraske situacije grčka vlada uskratila je 190 milijuna eura organizatorima MI 2013, zbog čega su stali radovi na izgradnji objekata u kojima bi sportaši trebali biti smješteni tijekom natjecanja, pa je predsjednik Međunarodnog odbora za Mediteranske igre (MOMI) Amar Addadi upozorio Grčku kako bi mogla izgubiti domaćinstvo koje joj je dodijeljeno 2007. godine.

'Kao prvo, MI 2013. će se sigurno održati u Grčkoj, a kao drugo regija u kojoj će se natjecanje održati doživjet će razvoj. Uvjeren sam kako će MOMI prihvatiti izvedivu i povjerljivu alternativu koju ćemo ponuditi', rekao je Koletsas.

'U potpunosti surađujemo s gospodinom Addadijem i svaki korak planiramo u suradnji s njim kako bismo ugostili natjecanje na najbolji način. Otkako nas je vlada obavijestila kako nije sposobna osigurati sredstva, tražimo alternativne scenarije koji će nas dovesti do najboljeg mogućeg rješenja za sportsku obitelj', dodao je Koletsas.

Kao moguća alternativa za smještaj sudionika MI 2013. navode se studentski domovi, ali i luksuzni brodovi za krstarenja koji su usidreni u luci u Volosu.

U konkurenciji za domaćinstvo MI 2013. godine bila je i Rijeka, ali u završnom glasovanju u listopadu 2007. godine Volos je dobio 37, a Rijeka 34 glasa članova Skupštine MOMI.