LEGENDARNI RONNIE BIGGS

Veliki pljačkaš vlaka na slobodi do ljeta?

18.02.2009 u 17:43

Bionic
Reading

Osamdesetogodišnji Britanac Ronnie Biggs, jedan od najistaknutijih sudionika 'velike pljačke vlaka' 1963. na pruzi Glasgow-London, mogao bi biti pušten iz zatvora ove godine.

Biggsov sin Michael za britansku je televiziju rekao kako očekuje da njegov otac bude pušten na slobodu nakon sastanka povjerenstva za uvjetno oslobađanje. Očekuje se da bi ono moglo odobriti taj zahtjev do srpnja 2009.
Biggs je odslužio više od trećine zatvorske kazne te ima pravo tražiti oslobađanje, rekao je njegov odvjetnik.

Ronnie Biggs osuđen je na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u pljački poštanskog vlaka na pruzi Glasgow - London 1963., kad je 15-člana banda otela 2,6 milijuna funta. Biggs je iz zatvora u Wandsworthu pobjegao u kamionu s namještajem nakon samo 15 mjeseci i 30 se godina skrivao u Španjolskoj, Australiji i Brazilu, a potom je odlučio vratiti se u Englesku kako bi umro u domovini.

Zatvoren je u strogo čuvanu zatvoru na jugoistoku Londona. Zbog toga je njegov zahtjev za uvjetnim puštanjem na slobodu smatran gotovo nemogućim, no čini se da bi mogao biti pušten zahvaljujući vladinim mjerama za rasterećenjem zatvorskog sustava.
U početku ovoga tjedna Biggs je iz bolnice u kojoj je liječen od upale pluća vraćen u zatvor u Norwichu, piše Hina.