Svijet OPĆI ŠTRAJK

Otkazani svi letovi u Grčkoj

Svi letovi zrakoplova u polasku i dolasku u svim zračnim lukama u Grčkoj otkazani su u srijedu zbog dvadesetčetverosatnog općeg štrajka kontrolora leta, doznaje se u ponedjeljak od sindikata civilnog zrakoplovstva

'Odlučili smo se za dvadesetčetverosatni štrajk u srijedu, kad se otkazuju svi letovi u dolasku i polasku iz međunarodne zračne luke u Ateni i u drugim grčkim gradovima', rekao je za agenciju France Presse Angelos Sotiropulos, predsjednik sindikata civilnog zrakoplovstva.

Sindikalne središnjice u privatnom i u javnom sektoru, GSEE i Adedy, organizirat će u srijedu cjelodnevni opći štrajk, sedmi od početka godine.

Pod motom 'ne ukidanju prava na rad', sindikati pozivaju na okupljanje u središtu Atene zbog prosvjeda protiv nacrta zakona koji predviđa preustroj javnih poduzeća uz smanjenje plaća te mjere kojima se utire put sniženju plaća u privatnim poduzećima, na temelju prioriteta koji se daje ugovorima s tvrtkama, umjesto strukovnim ugovorima.

Kao uvod u štrajk, poduzeća gradskog prijevoza (podzemna željeznica, autobus, tramvaj, trolejbus, međugradski vlak) u nedjelju i ponedjeljak obustavila su rad na šest sati, uoči 24-satnog štrajka u utorak, dan prije općeg štrajka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još