Svijet TERORISTIČKI NAPAD U ŠVEDSKOJ

U eksplozijama u Stockholmu jedan poginuli

Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u dvije eksplozije koje su u nekoliko minuta potresle centar Stockholma. U švedskoj prijestolnici prvo je eksplodirao automobil bomba u poznatoj šoping ulici Drottninggatan, a ubrzo je nedaleko aktivirana i druga eksplozivna naprava

Policija se nije izjasnila o mogućoj terorističkoj pozadini eksplozija, ali je potvrdila primitak prijeteće elektronske poruke uoči toga događaja.

Stockholmski dnevni list Dagens Hyheter prenio je izjavu prolaznika koji je pokušao pružiti prvu pomoć muškarcu ozlijeđenom u eksploziji. Prolaznik, koji posjeduje temeljna znanja iz medicine, izjavio je da je ozlijeđeni muškarac imao više rana, 'kao da mu je nešto eksplodiralo na trbuhu'.

U eksploziji na križanju ulica Drottninggatan i Olof Palmes Gata uništen je automobil, a nakon toga dogodila se još jedna eksplozija u obližnjoj ulici Bryggargatan, gdje je i pronađeno tijelo muškarca.

Prijetnja elektronskom poštom stigla je u švedsku novinsku agenciju TT, a sadržavala je poruku Šveđanima trebaju 'umrijeti kao naša braća i sestre', s naznakom da je poruka povezana sa Švedskim angažmanom u Afganistanu te s umjetnikom koji je 2007. objavio karikature proroka Muhameda.

Policija je odbila govoriti o sadržaju poruke, osim što je potvrdila da ju proučava.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt poručio je u nedjelju rano ujutro da je riječ o mogućem terorističkom napadu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još