Svijet ŽALJENJE ZBOG WIIKILEAKSA

Obama se ispričao čelnicima Meksika i Turske

U telefonskim pozivima čelnicima Turske i Meksika, američki predsjednik Barack Obama u subotu je izrazio žaljenje zbog djelovanja internetske stranice WikiLeaks, koja je objavom povjerljive prepiske američke diplomacije naštetila odnosima SAD-a s drugim zemljama

Obama je u pozivu meksičkom predsjedniku Felipe Calderonu i turskom premijeru Recepu Tayyip Erdoganu, 'izrazio žaljenje zbog djelovanja WikiLeaksa koje je za osudu', objavila je Bijela kuća.

U oba poziva, prema navodima Bijele kuće, Obama i njegovi sugovornici su se 'složili da neodgovorna djela (WikiLeaksa) ne trebaju odvratiti njihove dvije zemlje od važne suradnje'.

SAD nije potvrdio točnost objavljenih diplomatskih depeša, a američki dužnosnici ih i dalje smatraju povjerljivima, pribavljenim kaznenim djelom, i ne žele ih komentirati.

Obama je također čestitao Calderonu na uspjehu klimatskog summita UN-a u Cancun.

'Predsjednik Obama čestitao je predsjedniku Calderonu za njegovo vodstvo i odličan rad Meksika u predsjedanju konferencijom u Cancun do uspješnog završetka, koji se nastavlja na povijesni sporazum iz Kopenhagena i napredak u naporima da se riješe izazovi klimatskih promjena', ističe Bijela kuća u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još