NA GODIŠNJICU UHIĆENJA OCA

Objesio se najstariji sin Bernarda Madoffa

11.12.2010 u 18:26

Bionic
Reading

Mark Madoff, najstariji sin Bernarda Madoffa osuđenog za financijski inženjering na 150 godina zatvora, u subotu ujutro je pronađen obješen u svom stanu u New Yorku, a izgleda da je riječ o samoubojstvu, objavio je CNN pozivajući se na policijske izvore

Mark Madoff si je danas oduzeo život. To je užasna i nepotrebna tragedija', rekao je u priopćenju u subotu njegov odvjetnik Martin Flumenbaum

Tijelo Marka Madoffa (46) otkrio je jedan član obitelji oko 7.30 sati u dnevnom boravku. Bio je obješen na uzicu od psa zavezanu o cijev na stropu, izvijestio je online The New York Times.

Žrtva je jedan od nekoliko članova obitelji Madoff koji su suočeni s višestrukim tužbama za naknadu stotine milijuna dolara u stečajnim potraživanja koja proizlaze iz kriminalnih aktivnosti Bernarda Madoffa.

Markova smrt dogodila se na drugu godišnjicu uhićenja njegova oca.

Bernard Madoff je 2009. osuđen na 150 godina zatvora nakon što je priznao krivnju za vođenje najveće financijske piramide u povijesti SAD-a, u kojoj je bilo više od 50 milijardi dolara od ulagača.

Svoje je djelovanje godinama skrivao iza vođenja lažnog investicijskog fonda koji je ulagačima donosio godišnji prinos od 10 posto. Sredstva fonda nije ulagao već ih je držao na bankovnim računima, a zarade starijim članovima isplaćivao je iz uplata novih članova piramide.

Sada 71-godišnjak, Madoff izdržava kaznu u saveznom zatvoru Butner u Sjevernoj Karolini, a predviđen je za oslobađanje 14. studenog 2139.