I SANADEROV BRAT DEMANTIRA BIJEG

'Moj brat se odlučio vratiti i predati'

11.12.2010 u 17:40

Bionic
Reading

Miroslav Sanader, mlađi brat Ive Sanadera koji je bio s odbjeglim premijerom u autu, progovorio je za Kurier o okolnostima uhićenja.

Kako javlja austrijski dnevnik Kurier, koji je inače prvi objavio vijest o Sanaderovom hapšenju, namjera bivšeg premijera je bila predati se pravosudnim organima u Hrvatskoj. To je izjavio Sanaderov dvije godine mlađi brat Miroslav, koji je s njime proveo zadnje sate na slobodi vozajući se alpskim autocestama. Miroslav Sanader je naglasio da je njegov brat Hrvatsku napustilo potpuno legalno i da nema riječi o bilo kakvom bijegu pred optužnicama, nego je bila riječ o unaprijed dogovorenom službenom putovanju koje je trebalo trajati nekoliko dana.

'Nakon što je saznao za nalog za uhićenje, Ivo je odlučio vratiti se u domovinu i predati se vlastima', tvrdi Miroslav Sanader. Jedan od njegovih odvjetnika ga je trebao pokupiti iz Austrije pa su se braća u Miroslavovom auto vozila prema dogovorenom mjestu susreta s odvjetnikom. Do odvjetnika nisu pak uspjeli stići jer ih je presrela austrijska prometna policija, koja je onda hitno uhapsila starijeg brata, ispričao je Miroslav Sanader Kurieru.

Podsjećamo, Sanader je i prije dva mjeseca osnovao tvrtku za consulting u Tirolu koja će sada biti ugašena, kako tvrdi njegov tamošnji poslovni partner. Također, Miroslav Sanader je, poput starijeg brata, pokazao interes za politiku pa se na zadnjim lokalnim izborima kandidirao za predstavnika konzervativne Narodne stranke u lokalnim strukturama vlasti. Austrijski mediji to uzimaju i kao još jednu potvrdu dobrih veza koje je bivši premijer imao s austrijskim konzervativcima. Nakon hapšenja, za pretpostaviti je da će jedino Miroslav imati priliku osvijetliti obraz obitelji Sanader u političkim aktivnostima, uz nadu da je iz primjera svojeg starijeg brata naučio što se sve ipak ne smije raditi, bez obzira koliko moći čovjek imao.